ridsällskap

Heej!:)

Vart en riktigt härlig dag, har byggt "paddock" väldigt provisorisk för att mäta upp o testa o rida i en 20x40 men kändes ganska liten men funkar ju!:) Ja va där inne o longera Sylvester förut och tänkte ja skulle sitta upp på honom o se, men d gick icke!:P direkt ja satte foten i stigbygel börja han bocka som en galning(som han gjorde då ja bröt handlea),
 Christian va me o hjälpte mig, som tur va flög ja inte utan hoppa av o landa tryggt!;) till slut kom ja upp efter mkt hängande och mkt beröm o satt bara där o berömde honom sen av så d va inge avancerat men aldrig varit me om en häst som e som Sylvester, han fick ju såna knäppar när man va ute o gick sadeln på ryggen när ja blrja sadelvänja honom! Nån som varit me om liknande? D är som hans hjärna blir totalblockad! Han är ändå väldigt lugn i sig själv och verkar trygg när man grejjar? 

Liza kom även ut så vi sadla på hästarna så red vi runt i "paddocken" en stund me Chuck Och Scirrocco!:) Skitkul! Blev ett par varv, några småskutt över hinder sen tog vi oss en liten sväng i skogen! Så roligt o rida me sällskap, som ja saknat det! Scirrocco var sig själv att rida så d kändes riktigt härligt!:) Min myspojke!:)

Satte ut camaro på nytt förut och fick 3 svar me en gång så hoppas d sker något mer än mailvänner denna gången!:) Håll tummarna att han får ett nytt bra hem nu!:)

Lite bilder från dagen! Christian har varit gullig o fotat!:) Tror Syrran tog lite bilder me, ska se om ja kan få tag på dem strax!:)

Jag och Sylvester
  


Min fina Sölve!:)

Liza testa Scirrocco:)



Chuck va riktigt trög idag men alltid lika bäst!:D

Nu ska ja t stallet igen.. Haha vart där från 08 idag tills 17.. och väl hemma kom näsblodet tillbaka! FUCK! 

/Nettan



Kommentarer
Postat av: Tina

Kolla upp så han inte har ont någonstans. Eftersom han höll på sådär redan när du sadelvande honom och att han får knäpp som du kallar det kan vara att det gör ont. Hade en häst på tillriding som var lika dan han var super snäll att hanterar och 9 av 10 gånger snäll att rida men fick helt plösligt någon knäpp och bara bockade. visade sig att han hade förändringar i ter ländkotor så i vissa lägen kom nerverna i kläm och då blev han som tokig. Kan även vara kissing spines då brukar dom också kunna reagera sådär.

2012-03-18 @ 19:32:44
URL: http://nattstad.se/tiinis
Postat av: Nettan sv Tina

Tack så mkt för ditt svar! Att ja inte ens tänkt på d gör att ja skäms, känns ju så uppenbart nu. Ja har bara trott han varit "busig" eller "jävlig". Men han har som sagt gjort sådär mååånga gånger nu men är inte varje gång utan kommer nån gång då o då, och då är d som han är blockerad, som när ja börja sadelvänja honom så kunde han ju springa över mig i sin vilda bockning och d skulle han ju annars aldrig få för sig att göra och andra gången ja satt på han gick d bra tills han böjde sig lite fram, då va han ju blockad igen o ja for som en vante o inte lugna han sig efteråt! usch!:(. Men såhär är han inte varje gång så som du säger d kanske är att d e nån nerv som kommer i kläm? Ska ta ut veterinär som kollar igenom honom innan ja gör något mer o in o läsa om detta! Väldigt glad för ditt svar o ja hoppas innerligt d är något lättare fel me min Sylvester!:( /Nettan

2012-03-18 @ 20:35:28
URL: http://sweetbumbii.blogg.se/
Postat av: Tina

Vsg håller tummarna att det inte är så att han har ont det kan ju vara så att han bara är trotsig unghäst men som sagt kan vara värt att kolla upp oftast har ju hästarna en anledning till att dom håller på sådär. Du behöver inte skämmas det är lätt att man blir hemma blind och jag är väl lite yrkesskada ;) jag anser att det är bättre att lägga pengar på att en veterinär kollar upp dom en gång för mycket än en gång för lite. Skulle nog rekommendera att åka in på en klinik och göra en ordentlig utredning där du både kan berätta och vissa hur han reagerar ofta behövs det röntgen och ultraljud för att kunna diagnosera problem i ryggen.

mvh Tina

2012-03-18 @ 20:40:46
URL: http://www.nattstad.se/tiinis

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0